JE FAMILIEGESCHIEDENIS LATEN SCHRIJVEN

De afgelopen jaren heb ik voor meerdere opdrachtgevers hun levensverhaal of biografie opgetekend. Vaak gaat het daarbij om een combinatie van een persoonlijke levensloop, carrière, bedrijfsverhaal en familiegeschiedenis. Mijn opdrachtgevers zijn meestal ouders of grootouders die hun zakelijke of persoonlijke levensverhaal of familiegeschiedenis laten schrijven voor hun kinderen of kleinkinderen. Want hoe goed kennen kinderen hun ouders nou echt? Of wat als die bijzondere familiegeschiedenis straks verloren gaat? 

Wil je ook een boek laten maken? Of ben je op zoek naar meer informatie 

TAGS: boek laten maken, levensloop laten schrijven, familiegeschiedenis laten schrijven, biografie, bedrijfshistorie laten schrijven, levensloop schrijven

ROMAN ALS LUISTERBOEK


Afgelopen zomer verscheen het luisterboek van mijn roman Ibiza, land van liefde. Het is voorgelezen door Anne van Veen die werkelijk een wonderschone stem heeft. Verhalen luisteren als je in de file staat, de boontjes dopt of op een vliegtuig wacht.  Je kunt het streamen en downloaden, onder andere bij  Storytel.   

INTERVIEW, PRET- A-PRESENT TV
Durven of toch maar niet...
Pret-a-Present TV is een online platform van RTV-Utrecht presentatrice Eva Brouwer. Een platform om vrouwen te inspireren, om te durven, om alles uit jezelf te halen. Eva heeft mij geinterviewd: over mijn boek, over schrijven en over vrouwen in boekenland. 


IN DE BOEKENKRANT


'Spannend, prachtig en met liefde geschreven'

 In de Boekenkrant staat een interview dat ik had met Aefke ten Hagen naar aanleiding van mijn roman.
Ten Hagen: 'Met Ibiza, land van liefde heeft Mireille van Hout een knappe, gelaagde maar ook spannende roman geschreven. Bijna ieder hoofdstuk wordt met een kleine cliffhanger afgesloten, wat ervoor zorgt dat je als lezer nieuwsgierig blijft en verder wil lezen. Bovendien is er een groot geheim dat het verhaal tot aan het einde blijft overschaduwen: wat heeft zich nu eigenlijk afgespeeld op Ibiza?'  

IBIZA, LAND VAN LIEFDE

Nieuwe roman, voorjaar 2016

Het is het begin van de jaren zeventig. De jonge Sun Dance groeit op in een hippiecommune op Ibiza. Eindeloze zomers, ruige winters. Olijfgaarden, sinaasappelbomen, love, peace, happiness, hedonistische ouders op zoek naar zichzelf. Op een dag moeten Sun en haar moeder halsoverkop het eiland verlaten. In een klap komt er een einde aan haar jeugd. Jaren later probeert de volwassen Sun te achterhalen wat er precies gebeurde tijdens haar kinderjaren. Een roman over de liefde, Ibiza, moeders en dochters. Over de betrekkelijkheid van de waarheid en herinneringen die misleiden. 

 

Recensies

Boekenkrant: 'prachtig en gelaagd' 
Hebban: 'De compositorisch goed geslaagde, maar zeker ook nostalgische roman toont ons de gevolgen van het flowerpowerleven vol drank, liefde en drugs en gunt ons een kijkje in het 'magische' leven op Ibiza.' Vier sterren.

Claar van Lieshout, boekhandelaar Bruna, Horst: 'dat kostelijke gevoel te lezen in een heerlijke roman' 

Eva Brouwer, presentatrice RTV Utrecht: 'in één ruk uitgelezen en genoten' 

NBD Biblion: 'een bijzonder boeiend verhaal'

Patricia Snel'Tastbaarder kun je de sixties op Ibiza niet krijgen. Spannend en aanstekelijk'
Boekboetiek: 'Ook in deze roman vertelt Mireille van Hout weer een sfeervol en kleurrijk verhaal. Een spannende roman over liefde, schoonheid en die onbreekbare band tussen moeders en dochters.'

 

En verder...
Interview door Aida Jaber in Brabants Dagblad

Preview van de roman

 

Tags: boek, Ibiza, roman, liefde, hippies, Ibizaboek, vakantieboek Ibiza, coming of age, moeder-dochter relatie

EERDERE ROMANS