JE LEVENSVERHAAL LATEN SCHRIJVEN

Helaas kan ik tot en met april 2024 geen nieuwe opdrachten aannemen.

 

'Dat is zo'n bijzonder verhaal, daar kun je een boek over schrijven!' zegt je omgeving misschien wel eens. Het kan om van alles gaan: een familiegeschiedenis, biografie, levensverhaal, bedrijfshistorielevensloopeen bijzondere periode uit je leven of een combinatie van die dingen. De afgelopen jaren heb ik voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers biografieën en andere boeken geschreven. 
Schrijven van een boek 
vraagt om andere technieken dan een kort artikel. Ik gebruik mijn ervaring als auteur om alle interviews en onderzoeksresultaten om te zetten in een boek dat de lezer het verhaal intrekt.
Ik houd van familieverhalen, het is belangrijk om te weten waar je vandaan komt. Voor mijn roman Familiestuk dook ik daarom zelf in de voorgeschiedenis van mijn familie in het katholieke Brabant in de eerste helft van de vorige eeuw.

 

TAGS: boek laten maken, familiegeschiedenis laten schrijven, je biografie laten schrijven, je levensverhaal laten schrijven, levensverhaal Amsterdam, familiegeschiedenis Brabant

Je biografie op papier

Wil je misschien een boek laten schrijven? Als eerste bespreken we je wensen: wat wil je met het verhaal vertellen, voor wie wil je het boek laten maken, wat is je budget? 

Vervolgens breng ik offerte uit. Is deze akkoord, dan stuur ik je een vragenlijst en ga ik je interviewen. Het aantal interviews is afhankelijk van het soort boek dat je hebt gekozen. Die interviews zijn meestal bij je thuis en duren ongeveer drie uurHet spreekt voor zich dat de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk is. 

Vervolgens schrijf ik een eerste versie en laat die aan je lezen? Is dit wat je in gedachten had? Wil je iets veranderen? Daarna maak ik een nieuwe versie. Wanneer je het manuscript hebt goedgekeurd, stuur ik het naar een redacteur, vormgever en vervolgens naar de drukker.
Je krijgt
 4 boeken in A5-formaat met een harde kaft. Meer exemplaren zijn natuurlijk altijd bespreekbaar. Afhankelijk van de agenda's is de gemiddelde tijdsspanne tussen het eerste interview en druk drie tot negen maanden.

 

NB! Het boek dat ik met je schrijf, is bedoeld voor een kring mensen om jou heen die je zelf uitkiest:  familie, kinderen, vrienden, de klanten van je bedrijf, enzovoort. Het boek komt dus niet in de boekhandels

 

Een boek laten schrijven? Wat kost het?

Een klein boek kost rond de 2000 euro. Het bevat ongeveer 50 pagina's met in totaal 5500 woorden en 20 foto's. Zo'n boek is zeer geschikt om het verhaal achter een jubileum te vertellen, een kort levensverhaal of een bedrijfshistorie.  
Een uitgebreider boek kost tussen de 3500 en 4000 euro. Het bevat rond de 100 pagina's, 11.000 woorden en 30 foto's. Dit formaat past bijvoorbeeld bij een uitgebreid levensverhaal of de opzet van een bedrijf verweven met een persoonlijke geschiedenis. Veel mensen kiezen voor deze variant. 

Een nog omvattender boek van 150 pagina's, 20.000 woorden en 40 foto's kost ongeveer 6000 euro. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familiegeschiedenis waarin je het verhaal van meerdere generaties vertelt. 
Een boek schrijven is maatwerk. Wil je een langer of korter verhaal of meer of minder pagina's of foto's: het kan allemaal. 

 

Contact

 

Heb je vragen, wil je referenties, aarzel niet en stuur een bericht.